Bistrița: Mită luată de un polițist de la un șofer: i-a achitat nota de plată într-un local

Un polițist din Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la un șofer, care i-a achitat nota de plată într-un local, ca să nu îi ridice permisul de conducere.

Un polițist din Bistrița-Năsăud a fost prins în flagrant delict în timp ce lua mită de la un șofer, care i-a achitat nota de plată într-un local, ca să nu îi ridice permisul de conducere.

Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție Serviciul Județean Bistrița-Năsăud, polițistul a oprit miercuri în trafic un șofer pe raza localității Bața, județul Bistrița-Năsăud, care a făcut o depășire neregulamentară. Agentul de poliție a trecut, în mod nereal, în procesul-verbal faptul că șoferul în cauză nu a avut triunghiuri reflectorizante și a încălcat marcajul longitudinal continuu, aplicându-i o sancțiune de 290 de lei și 2 puncte de penalizare.

„Întrucât nu i-a fost reținut permisul de conducere, conducătorul auto, la indicațiile polițistului, a achitat în contul acestuia, mai multe bunuri, la un local din județul Bistrița-Năsăud”, se arată în comunicat. Valoarea notei achitate se ridică la 242 de lei.

De asemenea, în 5 martie, polițistul a primit de la un șofer, martor denunțător, suma de 500 de lei, cu titlu de mită, pentru a nu aplica o sancțiune complementară, constând în suspendarea permisului de conducere, ca urmare a unei depășiri efectuate în mod neregulamentar.

Polițistul a fost reținut pentru 24 de ore și a fost prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă. Instanța a decis însă plasarea acestuia sunt control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

sursa mediafax

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.