Carantină și izolare: PSD a introdus regim ultra-rapid de contestare în instanță a măsurilor

Procedura de contestare a măsurilor de carantinare și izolare:

– La soluţionarea acţiunilor introduse împotriva actelor administrative prevăzute de prezenta lege nu sunt aplicabile prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la obligativitatea procedurii plângerii prealabile. Judecarea acțiunilor introduse împotriva actelor administrative se face de urgență și cu precădere.

– Soluţionarea cauzei se face cu audierea reclamantului, cu excepţia situaţiei în care starea sănătăţii acestuia nu o permite. Audierea reclamantului se poate realiza prin orice mijloc de telecomunicare audio-vizuală sau prin orice mijloc de comunicare electronic, inclusiv telefonic. În cazul în care reclamantul nu are apărător ales i se va asigura apărător din oficiu.

– Pronunţarea se poate amâna cu cel mult 24 de ore, iar motivarea hotărârii se face în cel mult 48 de ore de la pronunţare.

– Hotărârea primei instanţe este executorie şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 2 zile de la comunicare.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top