Cine și cum descurajează femeile agresate să ceară ajutor? Interviu cu Veronica Teleucă

 

 

Mai multe organizații nonguvernamentale și instituții publice acuză autoritățile de abordare „superficială și neprofesionistă” a fenomenului violenței față de femei. Într-un demers adresat unor oficiali, ele pornesc în luarea lor de atitudine de la cel mai recent caz în acest sens. Despre ce este vorba și de ce acest caz este văzut ca relevant, ilustrativ am putea spune pentru situația generală cu femeile și copiii victime ale violenței? Răspunsuri în interviul cu Veronica Teleucă, coordonatoarea Coaliției Naționale „Viața fără Violență în Familie”.

Veronica Teleucă: „Noi nu am înțeles anumite aspecte și de asta am solicitat informații suplimentare pe cauză, pentru că din demers ați văzut și Dvs. că a intrat un agresor care era foarte periculos din cauza comportamentului, era înarmat, a intrat într-un centru de plasament unde a acostat femei și copii pe timp de noapte și după ce a fost reținut, reprezentanții poliției au văzut la fața locului care era comportamentul lui, ce a distrus, ca ulterior, în dimineața zilei imediat următoare, să fie eliberat. Deci, asta a și fost întrebarea noastră și eu sunt foarte curioasă și colegii mei suntem foarte curioși să vedem care a fost temeiul juridic al eliberării acestuia, știindu-se că el este periculos și este înarmat și existând un potențial risc ca el să se întoarcă. Ceea ce a și făcut, de fapt. El s-a întors imediat, a început iarăși să sune soția, s-o amenințe, să spună că intră și-i taie pe toți… Care a fost raționamentul, poliția având toate pârghiile legale să-l rețină? Noi ne-am dat întrebarea, dacă această adresare a venit de la centru, care este o instituție publică, există o instituție publică, există un stat, a sunat directoarea, personalul de pază, ce se întâmplă atunci când o femeie cheamă poliția? O femeie care e…, mai ales sunt femei care sunt așa cum sunt, că au mai puține (…)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.