Critic National
Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru 28 de județe, până la ora 23.00, Critic National

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, pentru 28 de județe, până la ora 23.00

ANM a emis, joi, o alertă Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în vigoare pentru 28 de județe. Alerta expiră la ora 23.00. O informare meteo va intra în vigoare vineri și semnalează instabilitate atmosferică în centrul țării, apoi și în vest și sud-vest.

ANM a emis, joi, o alertă Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, în vigoare pentru 28 de județe. Alerta expiră la ora 23.00. O informare meteo va intra în vigoare vineri și semnalează instabilitate atmosferică în centrul țării, apoi și în vest și sud-vest.

Joi între orele 10:30 – 23:00, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Alerta Cod galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Bacău, Vrancea și Buzău.

Totodată, potrivit unei informări meteo în vigoare de vineri ora 12:00 până sâmbătă ora 10:00, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

ANM anunță până la sfârșitul acestei săptămâni perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.

Vremea în București va fi, până sâmbătă, predominant frumoasă și călduroasă în cursul după-amiezilor. Vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Conform prognozei speciale pentru intervalul joi ora 10:30 – sâmbătă ora 10:00, vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă în cursul după-amiezilor.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi