Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Alianţa pentru Unirea Românilor

Diaspora, mesaj către Bucureşti: Lăsaţi-ne să călătorim liber!

Filialele din Diaspora ale Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), reunite sâmbătă la Frankfurt, au interpelat Guvernul României, căruia îi cer să facă verificări suplimentare privind numărul real de infectaţi cu noul coronavirus.

Reprezentanţii filialelor au precizat că românii din străinătate se găsesc în faţa imposibilităţi revenirii acasă, pentru că la întoarcerea în ţările unde lucrează vor fi obligaţi să intre în carantină.

Preşedintele AUR Germania, Dacian Maris, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu contextul tulbure actual şi solicită autorităţilor de la Bucureşti să elimine suspiciunile referitoare la numărul real de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2. „Noi avem de suferit aici, aveam dorinţa de a veni acasă în vacanţă. Vedem bâlbele Guvernului şi cerem transparenţă în testarea suspecţilor de coronavirus”, a declarat la eveniment Dacian Maris, preşedintele AUR Germania.

Prezent la congresul din Germania, George Simion, copreşedinte naţional AUR, a avertizat că „Cetăţenii români de peste hotare sunt grav afectaţi de numărul mare de cazuri din România. Nu vrem să acuzăm, sa arătăm cu degetul, însă dacă aceste teste nu devin transparente sau dacă numărul de infectări va scădea brusc după adoptarea legii în Parlament privind carantina şi izolarea, noi la Bucureşti vom iesi în stradă pentru românii din Diaspora în preajma zilei de 10 august”.

Alianţa pentru Unirea Românilor – AUR – este primul partid al Diasporei. Alianţa are filiale în 22 de ţări din Europa şi America de Nord.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi