Comunicat de presă – Asociaţia Transplantaţilor din România

Mulţumire, respect şi trăire sufletească intensă urmare a Darului Vieţii primit, de Ziua Donatorului de organe

Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) a organizat astăzi, cu ocazia Zilei Donatorului de organe, în cadrul Institutului Clinic Fundeni, un eveniment pe parcursul căruia persoanele care au primit a doua şansă la viaţă şi-au exprimat recunoştinţa faţă de donatori şi familiile acestora, dar şi respectul faţă de personalul medical implicat pe aria de transplant.

Într-un cadru restrâns, ca urmare a condiţiilor impuse de valul epidemiologic, au fost alături acestei cauze circa 25 de persoane, dintre care cele mai multe fiind pacienţi care au beneficiat de un transplant, un donator, precum şi persoane care au nevoie de un transplant, dar şi managerul Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Anca Coliţă.

Întâlnirea a debutat cu o Slujbă religioasă ţinută de un sobor de doi Preoţi în curtea bisericii cu hramul “Sfinţii doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”, în faţa Troiţei ridicată de ATR, pe parcursul căreia s-a evocat memoria donatorilor, precum şi pomenirea celor cuvenite unei asemenea manifestări religioase.

Preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache, a mulţumit participanţilor pentru prezenţă şi darurile oferite, donatorilor şi membrilor de familie, personalului medical, evidenţiind, în acelaşi timp, semnificaţia şi importanţa actului donării. De asemenea, a evocat şansa pe care Bunul Dumnezeu a oferit-o într-un moment de cumpănă a vieţii receptorilor.

Acţiunea de astăzi a fost una de suflet, de uşurare, de mulţumire, de trăire sufletească intensă urmare a darului vieţii primit, a mai precizat Gheorghe Tache.

S-au împărţit daruri celor prezenţi şi s-a relaţionat pe tema transplantului şi a încrederii în şansa pe care fiecare o are.

Grupul de pacienţi prezenţi a interacţionat şi s-a informat pe teme legate de protecţie şi prevenţie faţă de acest val epidemiologic, asupra importanţei actului vaccinării, precum şi a modului de obţinere a medicaţiei imunosupresoare.

Ziua Donatorului de organe este organizată, începând din 2014, de către Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) şi se sărbătoreşte la Troiţa ridicată în curtea Institutului Clinic Fundeni.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top