Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Cancelaria Prefectului – Judeţul Olt

INFORMARE DE PRESĂ

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică, astăzi 11.07.2020, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Olt se prezintă astfel:

– Număr persoane confirmate Covid-19 de la începutul pandemiei: 365;
– Număr persoane externate de la începutul pandemiei: 225, din care:
– persoane vindecate: 176;
– persoane externate la cerere: 49;
– Număr persoane pozitive care au refuzat internarea şi sunt izolate la domiciliu: 26;
– Număr persoane internate confirmate Covid-19: 99;
– Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 15;
– Număr total de probe recoltate Covid-19 de la începutul pandemiei: 4853.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Olt, ultimele decese asociate COVID-19 sunt:
– un bărbat (61 ani), internat pe 8 iulie, decedat pe 10 iulie şi care suferea de hipertensiune arterială primară (HTA), insuficienţă cardiacă, pleurezie dreaptă, insuficienţă respiratorie acută;
– un bărbat (76 ani), internat pe 24 iunie, decedat pe 11 iulie şi care suferea de HTA gr. 2.

Printre persoanele confirmate pozitiv sunt 5 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, 1 cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi 3 asistente medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.

Persoanele care s-au externat la cerere şi cele care au refuzat internarea au fost atenţionate cu privire la faptul că dacă nu respectă recomandarea de autoizolare riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Totodată, orice nerespectare a regulilor şi măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 poate fi sesizată la linia TelVerde – 0800800165 la care cetăţenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecţie sanitară.

Alte decizii, precum şi alte date de interes, vor fi aduse la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi