Comunicat de presă – Casa de Cultură Sulina

A treia ediţie a Festivalului „Porto Franco”, care s-a desfăşurat în perioada 25-26 iulie 2020, la Sulina, şi-a desemnat câştigătorii. Marele trofeu a fost cucerit de Maria Andrieş, din Oneşti, care a concurat la secţiunea 16-20 de ani.

Premiul I le-a fost atribuit concurenţilor Antonia Lorenţi (17 ani, din Comăneşti) şi Denis Costea (14 ani, din Braşov). Premiul al doilea a fost câştigat de Bianca Petcu (17 ani, din Comăneşti) şi de Theodor Andrei (15 ani, din Bucureşti).

Premiul al treilea le-a fost oferit concurenţilor Andreea Otilia Teletin (18 ani, din Crasna) şi Alexia Alexandru (13 ani, din Bârlad).

Pe lângă acestea, au mai foat acordate păremii speciale: Premiul TV Accent – Catinca Leu (12 ani, Călăraşi); Premiul Radio România Regional („Tinere talente”) pentru Cosmina Penghis (16 ani, Buciumeni, judeţul Galaţi).

Din juriu au făcut parte: Eugen Mihăescu – compozitor şi chitarist, Dan Iliescu – compozitor şi chitarist, Alexandra Canareica – solist de muzică uşoară şi pop, Bogdan Dragomir – realizator de emisiuni la Radio România şi Valentina Rodinceanu – membru de onoare.

Festivalul „Porto Franco” s-a desfăşurat în două secţiuni, în funcţie de vârsta concurenţilor: 12-15 ani şi 16-20 ani. Fiecare concurent a interpretat două piese din repertoriul pop-rock, una obligatoriu din repertoriul românesc.

Invitaţii speciali ai festivalului au fost Krypton, This Obey, Euxinus & Alexandra Canareica.

*** Prima ediţie a Festivalului de la Sulina a avut loc în 1998, manifestarea dorindu-se un concurs de creaţie muzicală. La a doua ediţie, în 1999, a fost introdusă în concurs secţiunea de interpretare muzicală – muzică uşoară.

În 2017 a fost o ediţie aniversară – a XX-a, care a reunit o parte dintre laureaţii ediţiilor precedente, într-un spectacol ce a demonstrat o confirmare a valorilor promovate în acest festival, de-a lungul timpului. În ediţiile de până atunci, manifestarea culturală a atras un număr mare de turişti români şi străini, aceştia bucurându-se atât de calitatea interpretativă a concurenţilor veniţi din toate zonele ţării noastre, cât şi de recitalurile susţinute de artişti sau trupe de succes din România.

Începând cu anul 2018, proiectul muzical-cultural de la Sulina şi-a propus realizarea unui festival naţional de muzică pop-rock dedicat promovării tinerilor, cu numele „Porto Franco” – pentru a aduce un omagiu perioadei de mare dezvoltare a localităţii de pe malul Dunării, din timpurile Comisiunii Europene a Dunării, precizează site-ul amintit. În acel an a avut loc prima ediţie a Festivalului pop-rock „Porto Franco”.

Festivalul „Porto Franco” este organizat de Casa de Cultură Sulina, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Sulina, precum şi al Centrului Cultural „Jean Bart” din Tulcea, al Asociaţiei „Euxinus” Sulina. Parteneri media sunt AGERPRES, Radio România Regional, Radio Constanţa, Radio Vacanţa, Accent TV.

Paul Nour,
Director al festivalului „Porto Franco”
Manager Casa de Cultură Sulina


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.