Comunicat de presă – Consiliul Judeţean Maramureş

Gabriel Zetea: „Cer imperativ Guvernului României să îi despăgubească pe cetăţenii din Săliştea de Sus care au fost afectaţi de inundaţii!”

Inundaţiile au făcut ravagii în oraşul Săliştea de Sus, iar potopul care s-a abătut asupra gospodăriilor a afectat foarte mulţi localnici. Munca de o viaţă a fost luată de curenţi, investiţii uriaşe făcute în confortul personal al cetăţenilor au dispărut în câteva clipe. Curţi inundate şi ape ajunse până la pervazul geamurilor, aparate electrice şi electronice distruse, mobilier care nu mai poate fi recuperat, cu astfel de probleme se confruntă o parte dintre locuitorii din Săliştea de Sus.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, care a aflat despre această situaţie tragică, s-a deplasat personal în oraşul afectat de inundaţii, pentru a discuta cu cetăţenii loviţi de furia apelor. „A fost a doua vizită pe care am făcut-o în oraşul Săliştea de Sus, în doar câteva săptămâni, şi recunosc că am empatizat foarte mult cu oamenii care şi-au pierdut, parte dintre ei, agoniseala de o viaţă, în timp ce în alte situaţii, ravagiile făcute de ape reprezintă sume considerabile. Din acest motiv, cer imperativ Guvernului României să trimită echipe de evaluare în teren, pentru a putea face rapoarte individuale pentru fiecare caz în parte”, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.

În vizita făcută în Săliştea de Sus, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a intrat în mai multe gospodării care au fost afectate grav de ploile din ultima perioadă. Oamenii i-au cerut ajutorul arâtând că, dacă nu vor fi despăgubiţi, nu îşi vor reveni din punct de vedere financiar, iar casele lor nu vor mai fi niciodată cum erau înainte ca apele să le pătrundă în locuinţe.

„Este imperios necesar să despăgubim maramureşenii care au avut de suferit în urma ploilor necontenite şi trebuie să facem tot ce este necesar să îi ajutăm să se redreseze din punct de vedere material. Dacă Guvernul României nu va interveni în cel mai scurt timp, atunci vom face acest lucru la nivelul Consiliului Judeţean. Şi deşi bugetul judeţului Maramureş a fost redus de Guvernul PNL cu 30% pentru anul 2020, chiar dacă nu avem bani pentru salarii şi bani pentru cei din sistemul de protecţie socială, vom revedea toate capitolele bugetare existente şi vom lua din altă sursă de venit pentru a-i ajuta pe maramureşenii aflaţi acum în această situaţie dificilă. Este un alt moment în care trebuie să arătăm solidaritate, să dovedim că ne pasă de cei de lângă noi”, a conchis Gabriel Zetea, preşedintele CJ Maramureş.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.