Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Deputat Constantin Codreanu (PMP)

Acord de colaborare între Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova şi Academia Română

Astăzi, Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova şi Academia Română au semnat, la Bucureşti, un acord de colaborare. Documentul prevede promovarea colaborărilor ştiinţifice între Academia Română şi instituţiile academice/universitare din Republica Moldova, colaborări care se vor materializa prin: organizarea comună a forurilor/ evenimentelor ştiinţifice în România şi în Republica Moldova; publicarea în comun a cercetărilor ştiinţifice de valoare; impulsionarea cercetării ştiinţifice pe ambele maluri ale Prutului prin crearea echipelor de cercetare mixte – cu participarea savanţilor din Republica Moldova şi România.

Deputat Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării: „O felicit pe doamna secretar de stat Ana Guţu pentru acest demers absolut necesar şi îi mulţumesc preşedintelui Academiei Române, domnului Ioan-Aurel Pop, pentru deschidere. Colaborarea ştiinţifică între Bucureşti şi Chişinău s-a numărat printre subiectele pe care le-am abordat anterior cu conducerea Academiei Române în timpul unei întrevederi în cadrul căreia am vorbit şi despre filialele peste hotare, în zonele locuite de români, ale acestui for înalt românesc.

Rămân în continuare un susţinător ferm al oricăror iniţiative care vizează consolidarea culturală şi identitară a naţiunii române, fie că vorbim despre românii din Ţară sau de cei din comunităţile istorice din jurul graniţelor şi Balcani sau din diaspora de mobilitate. Academia Română este un aşezământ naţional fundamental şi filialele ei peste hotare, în zonele locuite de români, ar putea contribui la dezvoltarea culturală şi ştiinţifică a naţiunii române. Republica Moldova ar trebui să fie, cred, prima destinaţie în acest sens.

Sper ca, în viitorul cât mai apropiat, să putem lansa iniţiativa de ridicare în România şi/sau Republica Moldova a statuilor şi busturilor unor basarabeni, membri titulari sau onorifici ai Academiei Române. Primul dintre membrii de onoare ai Academiei Române căruia ar trebui să i se ridice una sau mai multe statui în România şi Republica Moldova este Vasile Stroescu, primul preşedinte al Parlamentului României Reîntregite şi unul dintre cei mai mari mecenaţi români în istorie”.

PREŞEDINTE,
Constantin Codreanu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi