Comunicat de presă – Deputat Florica Cherecheş (PNL)

Parlamentul României

Camera Deputaţilor

Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal

Mii de unităţi şcolare, din cauza degradării şi a lipsei de investiţii, nu pot respecta criteriile sanitare şi de securitate. Guvernul PNL a pregătit un plan masiv de investiţii în infrastructura de învăţământ

Epidemia cu noul Coronavirus a afectat şi calitatea învăţământului, nu numai economia. Însă Ministerul Educaţiei a reuşit, până în momentul de faţă, să gestioneze bine situaţia şi să nu blocheze cursurile sau examenele elevilor şi studenţilor.

Această situaţie sanitară însă readuce în actualitate o problemă cu care autorităţile centrale şi locale se confruntă de foarte mult timp: obţinerea autorizaţiilor sanitare de funcţionare pentru unităţile şcolare.

Nu este un secret pentru nimeni că mii de unităţi şcolare nu pot respecta criteriile de siguranţă din cauza degradării, a lipsei de investiţii din ultimii ani ai guvernării PSD, a grupurilor sanitare insalubre. De aceea, Planul Naţional de Investiţii al Guvernului PNL are programate investiţii masive pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor şcolare.

Astfel, investiţiile în infrastructura de învăţământ vor avea ca obiectiv de bază reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli, reducerea supra-aglomerării elevilor în clase şi asigurarea accesului la învăţământ gratuit, în proximitatea domiciliului, pentru fiecare copil. În acest sens, Guvernul României a programat pentru perioada 2021-2027 un pachet de investiţii pentru infrastructura de învăţământ care urmăreşte modernizarea şi reabilitarea a 2.488 de unităţi şcolare, construcţia a 346 de grădiniţe, 40 de campusuri şcolare, construirea a 30 de cămine studenţeşti şi reabilitarea a 8 centre universitare, costurile totale ridicându-se la 14 miliarde de lei.

Situaţia grea cu care se se confruntă sistemul de educaţie de 30 de ani trebuie să se schimbe, iar Guvernul liberal va investi toate resursele necesare, având în vedere că viitorul ţării depinde de un învăţământ de calitate.

Florica Cherecheş

Deputat PNL

Vicepreşedinte al Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor

Preşedinte OFL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top