Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi

Galaţi/Instructor auto trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, instructor auto, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (5 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că inculpatul, în calitate de instructor auto în cadrul unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi, în perioada 2016 – 2017, a primit, pentru sine, în mod direct, de la cinci cursanţi ai şcolii, sumele de 300 de euro şi 300 de lei, 400 de lire sterline, 300 de euro, 150 de euro şi 1.200 de lei, după ce i-a lăsat să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici (examinatori) din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Galaţi.

De asemenea, instructorul auto le-a promis propriilor cursanţi că îi va determina pe examinatori să-i promoveze proba practică a examenului auto, în vederea obţinerii permisului de conducere auto.

În baza ordonanţelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi