Comunicat de presă – Europarlamentar Victor Negrescu

Europarlamentarul Victor Negrescu solicită alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat astăzi, în plenul Parlamentului European, alocarea a 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ. Acesta consideră că şi statele membre trebuie să facă la fel şi denunţă lipsa de măsuri din partea Guvernului României în vederea sprijinirii unui sector care angajează circa 300.000 de persoane şi care reprezenta aproape 10% din PIB înainte de criza COVID-19.

„Solicităm astăzi un răspuns european şi măsuri clare pentru susţinerea acestui sector. Trebuie să alocăm 2% din Planul de relansare european pentru salvarea sectorului cultural şi creativ european. Dar trebuie făcut la fel şi la nivelul statelor membre. Rezoluţia noastră este un ultim apel pentru salvarea sectorului. Sper ca executivul european şi Consiliul să asculte vocea miilor de persoane care muncesc în acest domeniu”, a declarat europarlamentarul român în plenul Parlamentului European.

Eurodeputatul social-democrat, membru în Comisia de resort din Parlamentul European, consideră dezbaterea din legislativul european ca fiind esenţială şi solicită măsuri clare pentru sprijinirea miilor de persoane care lucrează în acest sector.

„Mii de persoane care lucrează în domeniu nu au avut posibilitatea sau mijloacele pentru a se adapta la schimbările provocate de această criză iar soluţiile implementate de guverne lasă de dorit. În ciuda multiplelor apeluri ale Parlamentului European, în ciuda interpelărilor pe care fiecare dintre noi le-a făcut pe lângă autorităţile naţionale, acest sector, de care suntem mândri şi care reprezintă unul din punctele forte ale economiei europene, pare a fi uitat.

Acest lucru s-a întâmplat, din păcate, şi în România, unde autorităţile nu au făcut nimic pentru cele 300.000 de persoane care lucrează în acest domeniu ce reprezintă în jur de 10% din PIB”, a adăugat europarlamentarul Victor Negrescu.

Intervenţia în format video poate fi accesată aici:
https://www.youtube.com/watch?v=wup_DxsI_mI&list=PL4nI5mVajhrSLjiFFzFPpduoMUY5WjR4m&index=2&t=0s


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.