Comunicat de presă – IJJ Bistriţa- Năsăud

Buletin de presă

Bistriţa, 24 iulie 2020

Ara – noul partener canin al jandarmilor în misiuni

Jandarmii bistriţeni au de câteva săptămâni un nou sprijin în misiuni. Ara este căţeluşa care a ajus la Bistriţa la începutul lunii aprilie iar de atunci se antrenează intensiv pentru a se acomoda cu misiunile pe care trebuie să le execute alături de partenerul său.

Având în vedere retragerea din activitate a celor două căţeluşe Zara şi Dona la începutul lunii martie a acestui an, brigada canină a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud este completată de Ara, un ciobănesc malinois în vârstă de 10 luni. Aceasta parcurge un program riguros de pregătire alături de cel care va fi conductorul său – plt. maj. Paul Gabor, pe perioada în care îşi va desfăşura activitatea în cadrul unităţii. De asemenea, cei doi (câine +conductor) vor parcurge şi un curs de 4 luni, la Centrul Chinologic Sibiu, pentru obţinerea specializării: patrulare/intervenţie.

Informaţii suplimentare:

1. Ara (Cipa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.09.2019, conductor câine – plt. maj. Paul Gabor;

2. Saşa (Roza) – câine de patrulare-intervenţie, rasa ciobănesc german născută la data de 16.08.2013 – conductor câine Stan Eugen;

3. Linda (Rebaha) – căutare /salvare în mediul natural, rasa ciobănesc german născută la data de 02.12.2013 – conductor câine sg. maj. Barteş Andrei.

Zara, la cei aproape 9 ani ai săi, a fost retrasă din activitate la împlinirea limitei de vârstă iar Dona la aproape 7 ani, din motive medicale.

Antrenamentele zilnice avute în toţi aceşti ani, i-au făcut pe conductorii lor să le considere membri ai familiei şi ca urmare conductorii lor: plt. maj. Paul Gabor, respectiv plt. adj. Alin Peterlin, au ales să le adopte şi să le îngrijească în continuare în propriile familii.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top