Comunicat de presă – IJJ Galaţi

Cinci apeluri 112 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Deranjaţi de muzica dată la intensitate maximă sau de scandalul făcut de vecini ori grupuri de tineri, mai mulţi cetăţeni au apelat numărul unic 112. În ultimele 24 de ore, jandarmii gălăţeni au intervenit la cinci astfel de apeluri, atât în Galaţi cât şi în Tecuci.

În jurul orei 11:50, echipajul de jandarmerie a fost direcţionat la blocurile G, din cartier Micro 19, unde era sesizat un scandal între două persoane. Prezenţa jandarmilor la faţa locului a prevenit escaladarea situaţiei, iar din verificările făcute de oamenii legii a rezultat faptul că apelantul (28 ani) a tulburat linişte locatarilor în momentul în care a scos o boxă pe casa scării şi a ascultat muzică la intensitate maximă. Unul dintre vecini (48 ani), împreună cu fiul acestuia, sătul de zgomotele făcute a ieşit din casă să-i ceară să se liniştească. În scandalul dintre ei au intervenit şi soţiile. Cei doi bărbaţi au recunoscut că dacă nu apăreau jandarmii intenţionau să-şi rezolve disputa cu ajutorul pumnilor. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 200 lei, fiecare.

La ora 14:30, acelaşi echipaj de jandarmerie a fost direcţionat prin apel 112 în Micro 19 unde era sesizată deranjarea ordinii şi liniştii publice. Apelul a fost efectuat de noră, sătulă de muzica dată la intensitate maximă de către socrii săi. Capul familiei a declarat jandarmilor că sărbătoreşte împlinirea a 74 ani de către mama sa. Pentru că au deranjat liniştea locatarilor, jandarmii i-au sancţionat pe socrii apelantei cu amendă în cuantum de 200 lei, fiecare.

La ora 18:30, jandarmii tecuceni au fost trimişi de către operatorul 112 în strada Tecuciul Nou unde era semnalată o agresiune. La faţa locului, jandarmii au identificat o femeie în vârstă de 46 ani, aflată în stare avansată de ebrietate, care susţinea că a fost lovită de către o persoană necunoscută. În urma verificărilor făcute şi din declaraţia martorilor, jandarmii au stabilit faptul că sesizarea nu se confirmă. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 300 lei.

La ora 23:30, echipajul de jandarmerie a fost trimis în cartier Micro 17 unde era semnalat că un grup de tineri tulbură liniştea cetăţenilor, vorbind tare. La faţa locului nu au fost identificate persoanele întrucât acestea au plecat din zonă în momentul în care locatarii blocului le-au spus că au chemat jandarmii. Echipajul a rămas în zonă timp de două ore.

La ora 04:45, jandarmii au fost direcţionaţi de către operatorul 112 în strada Oţelarilor întrucât mai multe persoane deranjează liniştea locatarilor. La faţa locului, jandarmii au identificat patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 36 ani şi 21 ani care consumau alcool şi ascultau muzică la o intensitate mare, motivând că nu pot dormi şi vor să se distreze. În cauză, jandarmii au aplicat patru amenzi, trei dintre acestea fiind în cuantum de 200 lei, fiecare, iar al patrulea, cel mai tânăr, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.