Comunicat de presă – Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş

2995 absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat (anul şcolar 2020-2021)

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat vineri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Au fost repartizaţi 2832 elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care 1682 candidaţi la filiera teoretică şi 1150 candidaţi la filiera tehnologică.

Au fost admişi în etape anterioare repartizării computerizate:

– 402 elevi la specializări vocaţionale;

– 8 elevi în învăţământul militar;

– 15 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 4 elevi elevi cu CES.

În total, au fost completate 27722 opţiuni, rezultând o medie de 9,25 opţiuni/elev.

2 candidaţi au fost admişi cu media generală 10.

Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 22, 23 şi 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

163 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie- 3 august 2020), alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

Notă: Ataşat, publicăm un fişier excel care conţine lista primelor 20 de licee/20 de specializări, ordonate după media de admitere, respectiv lista liceelor în care au fost admişi candidaţii cu media generală 10.

Transmite,

Biroul de presă IŞJ Maramureş

Antoaneta Bolchiş,

Purtător de cuvânt


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.