Comunicat de presă – Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova

În perioada 01-10 iulie 2020 Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 248.800 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 76 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 204.800 lei. Cu ocazia controalelor mai sus indicate inspectorii de muncă au identificat 9 persoane care prestau muncă nedeclarată, pentru aceste fapte angajatorii în cauză fiind sancţionaţi contravenţional, valoarea totală a amenzilor aplicate pentru aceste fapte fiind de 180.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 57 controale şi s-au aplicat amenzi în valoare de 44.000 lei.

Având în vedere perioada pe care o traversăm, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, alături de celelalte instituţii cu atribuţii de verificare şi control, pe lângă activităţile curente ce ţin de atribuţiile sale legale, s-a implicat activ în lupta dusă de întreaga societate românească pentru limitarea efectelor crizei sanitare şi conştientizarea tuturor factorilor implicaţi, angajatori şi angajaţi, în sensul respectării cu stricteţe a măsurilor dispuse, respectiv recomandate de autorităţi.

Astfel, în data de 11 iulie 2020, dată la care este sărbătorită Ziua Inspecţiei Muncii, au fost efectuate mai multe acţiuni de informare în cadrul cărora au fost distribuite angajatorilor materiale informative cu privire la dezavantajele muncii nedeclarate, la importanţa cunoaşterii şi respectării legislaţiei în domeniul de competenţă al instituţiei, dar şi cu privire la modalităţi de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID 19 la locurile de muncă.

Subliniem că la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova vom monitoriza în continuare situaţiile de încălcare a prevederilor legislaţiei muncii şi vom acţiona pentru intrarea în legalitate şi sancţionarea comportamentelor abuzive, unul dintre principalele obiective ale instituţiei fiind acela de a menţine un echilibru între angajaţi şi angajatori şi toleranţă zero pentru abateri de la normele care afectează întreaga societate, pe angajatori şi angajaţi deopotrivă.

Compartiment Comunicare şi Relaţii cu Publicul


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top