Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – MediaSind TVR

MediaSind TVR – 3 ani de luptă cu abuzurile şi ilegalităţile din Televiziunea Română!

Biroul Executiv Naţional al Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind urează La mulţi ani colegilor din Societatea Română de Televiziune, membri ai filialei noastre MediaSind TVR, organizaţie care astăzi, 6 iulie 2020, împlineşte 3 ani de la înfiinţare!

În urmă cu 3 ani, MediaSind TVR, noua structură sindicală Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind, organizaţie naţională a lucrătorilor din mass-media, a fost înfiinţată în urma fuzionării (prin absorbţie) cu Sindicatul Lucrătorilor din Domeniul Audiovizual TVR Sind – sindicat al angajaţilor din Societatea Română de Televiziune – SRTv, conform Sentinţei Civile nr. 3486/2017, rămasă definitive: (A luat naştere MediaSind TVR)

În cei 3 ani de la înfiinţare, echipa condusă Sorin Torică, (foto), un om vertical şi curajos, a reuşit să implementeze o schimbare de optică privind rolul unei organizaţii sindicale într-o astfel de instituţie precum Televiziunea Română. Succesul său ca lider se datorează contribuţiei vicepreşedinţilor şi preşedinţilor de filiale, membri ai Biroului Executiv din Bucureşti şi din structurile teritoriale din ţară – TVR Timişoara, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Tg. Mureş şi TVR Iaşi: Loara Ştefănescu, Maria Florea, Corina Cişmigiu, Luminiţa Georgeta Cotuţiu, Veronica Sala, Mihaela Apostoae, Alina Raluca Şomlea, Loredana Corchiş, Cristian Alin Ilea, Cristian Balaş Horia Gruşcă, Răzvan Ion Nicolae, Ovidiu Cristescu, Marius Cosmin Andrei, Florin Ghica, Daniel Verenca, Gabriel Sîrmei, Vitalie Lupaşcu, Viorel Popescu, Daniel Vistorovschi, Alexandru Claudiu Ilie, Dumitru Dragomirescu, Laszlo Kentelki, Adrian Vulpe, Florin Pavel, Paul Cişmigiu şi Bogdan Ştefan.

Nu în ultimul rând apreciem sprijinul constant primit din partea liderilor Sindicatului TVR Craiova, care au semnat un protocol de unificare cu organizaţia noastră şi au negociat, alături de noi, actul adiţional la Contractul Colectiv de Muncă din TVR.

Aceştia au obţinut rezultate remarcabile, câştigând printr-o luptă susţinută şi tenace, drepturi extrem de importante pentru salariaţi. Meritul lor este cu atât mai mare cu cât nu s-au lăsat intimidaţi de presiunile care s-au făcut asupra lor din partea celei mai toxice şi abuzive conduceri pe care a avut-o vreodată Televiziunea Naţională.

Dacă la înfiinţare au fost doar 28 de membri, în prezent filiala depăşeşte 600 de angajaţi, care s-au menţinut pe poziţie şi, în pofida atacurilor murdare asupra membrilor MediaSind TVR din partea conducerii, au rămas în această structură, înţelegând că aceasta este singura organizaţie care luptă pentru salariaţii TVR.

Cert este că organizaţia noastră devine din ce în ce mai puternică, chiar dacă a fost subminată prin diverse trădări. Aşa cum se ştie, chiar dacă unii ademeniţi cu diverse privilegii (funcţii, măriri de salarii, bugete mai mari pentru emisiuni etc.), călcându-şi în picioare propria demnitate, au părăsit sindicatul, organizaţia noastră a rămas la fel de puternică. Aceasta pentru că suntem mulţi uniţi de aceleaşi principii şi hotărâţi să luptăm cu abuzurile şi ilegalităţile din TVR.

Meritele MediaSind TVR sunt incontestabile pentru că a luptat în permanenţă cu administraţia Gradea pentru drepturile salariaţilor. Cu sprijinul Federaţiei FAIR-MediaSind, al cărei membru fondator este, a negociat şi introdus în CCM clauza de conştiinţă pentru toţi angajaţii SRTv, a obţinut vouchere de vacanţă şi tichete de masă obligatorii la cuantumul maxim prevăzut de lege, 10 salarii de bază compensatorii în caz de concedieri pentru motive ce nu ţin de persoana angajatului, a obţinut corelarea, în permanenţă, a salariului de bază minim brut pe unitate, astfel încât acesta să fie întotdeauna cu 5 la sută mai mare decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată. Tot MediaSind TVR s-a luptat şi a obţinut dreptul angajaţilor care pleacă în deplasări de a primi o indemnizaţie de cazare în cuantum fix de 230 lei/zi.

Această echipă curajoasă s-a luptat zilnic cu abuzurile administraţiei conduse de Doina Gradea, inclusiv în instanţa de judecată. A reuşit în primă instanţă să anuleze la TMB înţelegerea ilegală făcută de şefa TVR cu sindicatul său de casă, SPUSTv, când au diminuat drepturile pentru persoanele care pleacă în delegaţie! Are pe rolul instanţelor peste 20 de procese împotriva abuzurilor şefei TVR, unele dintre acestea câştigate definitiv, iar celelalte se află în diverse stadii de judecată.

În prezent, MediaSind TVR se bate în instanţă cu gruparea Gradea – Demeter – Ionescu – Fulea şi pentru a anula aplicarea aşa-zisei proceduri de conduită etică din TVR adoptată ilegal în scopul concedierii adversarilor şefei TVR!

Dorind să intimideze şi să hărţuiască această organizaţie care a dezvăluit opiniei publice abuzurile şi ilegalităţile din Televiziunea Naţională, administraţia Gradea a angajat, contrar prevederilor legale, una dintre cele mai scumpe case de avocatură din ţară, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners. Avocaţii, plătiţi cu sume substanţiale din banii publici, s-au grăbit deja să depună o acţiune în justiţie pentru anularea dreptului constituţional al celor peste 600 de angajaţi din TVR, membri ai MediaSind TVR, de a avea un sindicat care să le apere interesele. Din păcate, în logica şefei TVR, cine nu este membru în sindicatul ei de casă este ilegal şi considerat persona non grata, ceea ce echivalează cu limitarea dreptului la liberă asociere şi organizare sindicală garantat de Constituţia României. Şefa TVR angajează din bani publici patru avocaţi pentru a hărţui MediaSind!

Biroul Executiv Naţional al SRJ MediaSind asigură pe toţi membrii MediaSind TVR că vor fi reprezentaţi şi sprijiniţi în continuare cu aceeaşi tărie împreună cu Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, organizaţie care se bucură de sprijinul total din partea Confederaţiei CNSLR-Frăţia, de Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor, de UNI Global Media.

SRJ MediaSind va continua toate demersurile începute pentru înlăturarea din structurile de conducere a TVR a tuturor celor care au săvârşit abuzuri şi ilegalităţi în detrimentul interesului public. Toţi cei vinovaţi trebuie să răspundă în faţa justiţiei pentru faptele lor.

Îi anunţăm şi pe ceilalţi salariaţi din TVR care doresc să ni se alăture că ne pot contacta la mail [email protected], site www.mediasind.ro sau pe pagina FB: Romanian Trade Union of Journalists MediaSind.

Suntem convinşi că
ÎMPREUNĂ‚ SUNTEM MAI PUTERNICI!

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind
Biroul Executiv Naţional Bucureşti, 6 iunie 2020


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi