Comunicat de presă – PNL Bacău

PSD şi Sorin Braşoveanu, preşedintele CJ Bacău, refuză să aloce fonduri pentru drumul de la Gura Văii

Cei peste 4.700 de locuitori ai comunei Gura Văii şi ai localităţilor învecinate, care tranzitează DJ 119 Oneşti – Gura Văii vor fi obligaţi să facă în continuare slalom printre gropi, după ce majoritatea PSD din Consiliul Judeţean Bacău, în frunte cu preşedintele Sorin Braşoveanu, a refuzat, la ultima şedinţă de consiliu, să aloce fondurile necesare.

Pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre, prin care consilierilor judeţeni li s-a solicitat să fie de acord cu prelungirea la 12 ani a unui împrumut contractat de CJ Bacău, pentru modernizarea unor drumuri din judeţ. „Consilierii liberali au venit cu un amendament şi au propus ca lista de investiţii să cuprindă şi reabilitarea Drumului Judeţean DJ 119 Gura Văii – Oneşti, pe o lungime de opt kilometri, unde se circulă infernal. Drumul este plin de gropi, locuitorii s-au săturat de acest chin şi de umilinţa la care sunt supuşi, dar CJ Bacău refuză alocarea de fonduri, doar pentru că primarul din Gura Văii este liberal. Dacă până acum mai aveam vreun dubiu, acum lucrurile sunt clare: PSD şi Sorin Braşoveanu au dat dovadă de rea-voinţă şi de sfidare la adresa unei comunităţi, dar şi a tuturor celor care tranzitează zona”, a declarat Gabriel Griţcu, consilier judeţean din partea PNL Bacău.

Consilierii judeţeni liberali consideră că şi demersul în sine, de a îndatora judeţul pentru o perioadă de 12 ani, în condiţiile în care există suficiente fonduri europene sau guvernamentale, care ar fi putut rezolva problemele, este o dovadă a proastei gestionări a judeţului. Conducerea CJ Bacău a apelat la cea mai facilă cale, cea a împrumutului, în loc să scrie proiecte şi să atragă fonduri europene, care să ducă la dezvoltarea localităţilor şi a întregii zone. O practică pesedistă, păguboasă şi care ridică serioase semne de întrebare.

Grupul Consilierilor judeţeni PNL Bacău


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.