Comunicat de presă – PNL Neamţ

Guvernul PNL sprijină IMM-urile şi susţine economia prin investiţii masive

Susţinerea IMM-urilor este una dintre priorităţile Guvernului liberal. Un program pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii este IMM Invest, care se dovedeşte un program de succes.

La aproape două luni de la startul programului IMM Invest, numărul creditelor aprobate este de 11.589, iar volumul finanţării garantate este de 10,2 miliarde de lei, adică 2/3 din suma de 15 miliarde de lei pe care statul o garantează în cadrul programului. Această sumă înseamnă o creştere a creditului bancar către companii de 34 de ori peste media lunară a creditelor acordate în ultimul deceniu.

Totodată, aş vrea să anunţă că pe lângă IMM INVEST, Guvernul PNL continuă să sprijine întreprinderile mici şi mijlocii prin măsuri din programul „Reclădim România”:

a) IMM Leasing – IMM-urile vor putea apela la soluţia finanţării achiziţiilor de echipamente IT şi utilaje prin intermediul societăţilor financiare non-bancare. Potrivit proiectului de OUG, avansul pentru o astfel finanţare pentru IMM este zero, valoarea maximă a finanţării este 5 milioane de lei de beneficiar, fiind garantate achiziţii de echipamente IT şi utilaje.

b) Granturi de sprijin pentru microîntreprinderi – 2.000 de euro – Guvernul asigură capitalul de lucru pentru categoriile de cheltuieli necesare relansării activităţii microîntreprinderilor. Schema este în valoare de 100 milioane de euro – 85 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile şi 15 milioane de euro cofinanţare de la bugetul statului. Valoarea micro – grantului e de 2.000 de euro. Se acordă o singură dată, iar cofinanţarea din partea beneficiarului este zero.

c) Granturi pentru investiţii şi reconversia economică a IMM-urilor. Valoarea granturilor este între 50.000 şi 200.000 de euro. Plafonul schemei este de 550.000.000 euro, din care 71.740.000 de euro sunt cofinanţare proprie asigurată de beneficiari.

d) Capital de lucru pentru repornirea activităţilor economice pentru IMM-uri: : Guvernul PNL alocă un buget de 350 de milioane de euro pentru granturi pentru sprijinul firmelor din domeniile HoReCa, turism, transporturi, evenimente. Valoarea unui grant este de maximum 125.000 de euro.

Pe lângă susţinerea IMM-urilor, Guvernul PNL susţine masiv investiţiile pentru relansarea economiei. În primele 6 luni ale acestui an, guvernarea liberală a alocat investiţiilor 16,1 miliarde de lei, de peste 2,5 ori mai mult decât a făcut-o Guvernul PSD în primele 6 luni de guvernare. Totodată, cele 16,1 miliarde de lei alocate de guvernarea liberală investiţiilor în prima jumătate a acestui an depăşeşte suma investiţiilor pesediste din primele jumătăţi ale lui 2017 şi 2018 – doar 15 miliarde de lei.

Mugur Cozmanciuc Deputat – Preşedintele PNL Neamţ


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.