Comunicat de presă – Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc

Mesajul Preşedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii

Într-o epocă a schimbărilor accelerate în care adesea ziua de mâine nu mai seamănă cu ziua de ieri, relaţia constantă şi privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii este una dintre coordonatele cardinale ale politicii externe a Bucureştiului.

În aceste momente inedite în care starea de incertitudine cauzată de epidemia de Covid-19 tinde să devină noul normal, iar volatilitatea mediului de securitate se menţine ridicată, Parteneriatul Strategic cu Statele Unite reprezintă mai mult ca niciodată unul din pilonii centrali ai arhitecturii de securitate şi de relaţii externe ai ţării noastre.

România rămâne pe mai departe un partener european activ care sprijină o relaţie transatlantică solidă. Interesele noastre comune sunt dublate de valorile şi principiile specifice lumii libere pe care le împărtăşim.

Dincolo de bătăliile politice interne, întreg spectrul politic românesc împărtăşeşte această poziţionare.

Îmi face o deosebită plăcere să exprim în numele Senatului României cele mai sincere urări partenerilor americani cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Senatul României va continua să susţină diplomaţia parlamentară, ca parte a proiectului de intensificare şi aprofundarea colaborării dintre ţările noastre, la nivel strategic, economic şi militar.

La mulţi ani, America!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.