Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Primăria Borsec

Borsecul îşi aşteaptă oaspeţii!

Oraşul nostru este gata să-şi întâmpine turiştii în siguranţă. Majoritatea locurilor de cazare au luat măsurile necesare solicitate de către autorităţi, iar spaţiile noastre publice sunt gata să-şi primească oaspeţii. Mai mult, sâmbătă de la ora 10 îşi deschide porţile una dintre cele mai mari atracţii ale staţiunii: pista de bob de vară.

Începând de sâmbătă, ora 10 îşi deschide porţile pista de bob de vară situată în Complexul de schi „Speranţa” din Borsec. În ultimele zile, în cooperare cu Direcţia de Sănătate Publică Harghita am stabilit regulile care trebuie respectate în timpul funcţionării: păstrarea distanţei de 1,5 m, utilizarea de dezinfectant pentru mâini înainte de a intra în săniuş, fiecare bob fiind dezinfectat după fiecare utilizare.

Pista de bob de vară demontabilă a fost construită în 2019, valoarea investiţiei ridicându-se la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului fiind de 4 milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Harghita a fost de 400.000 lei. Proiectul a presupus construcţia unui sistem de săniuţe de vară demontabil, în locul unde iarna funcţionează pista de schi, având o lungime de aproape 1500 de metri (pistă coborâre 906 m şi pistă urcare 574 m, diferenţă de nivel 125 m). Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcţională pe timpul sezonului rece.

În acest week-end facilitatea este deschisă publicului între orele 10-19, o cursă cu săniuţa costă 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii. Informaţii pe larg pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook Borsec Bob Borszek.

Cele mai multe dintre unităţile de cazare sunt pregătite

Industria HORECA din Borsec este într-o situaţie extrem de grea datorită pandemiei provocate de Covid 19. Totuşi, credem că staţiunea Borsec, prin localizarea sa geografică şi prin facilităţile oferite, este locaţia ideală pentru cei care doresc să-şi petreacă vacanţa în siguranţă în acest an.

În staţiunea Borsec, dintre cele 33 de locuri de cazare contactate de noi 29 sunt deschise turiştilor, 11 putând oferi servicii de masă pe terase. În acelaşi timp este îmbucurător faptul că restaurantele care funcţionează în localitate pot oferi masă pe terasele proprii.

Staţiunea Borsec este pregătită şi vă aşteaptă în siguranţă şi cu braţele deschise!


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi