Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – PSD Alba

COMUNICAT DE PRESĂ

Comisia Europeană a avizat pozitiv trei scheme de sprijin pentru educaţie, IMM-uri şi digitalizarea întreprinderilor, propuse de europarlamentarul Victor Negrescu

Trei proiecte-pilot propuse Comisiei Europene de eurodeputatul Victor Negrescu au primit evaluări pozitive la Bruxelles, având şanse de a fi aprobate în cel mai scurt timp. Proiectele sunt gândite ca scheme de sprijin pentru zone greu afectate de criza coronavirus în România – comunităţile sărace cu şcoli fără acces la educaţia online, IMM-urile neadaptate încă la noile condiţii ale pieţei şi sectoarele industriale slab digitalizate.

„În România sunt multe comunităţi şi mulţi oameni greu loviţi de criza ce a dominat aceste luni. Am creat aceste proiecte ca soluţii concrete de sprijin pentru trei categorii pe care le consider de importanţă vitală pentru societate şi economie. Mulţi copii au întrerupt total şcoala, iar acest lucru nu trebuie să se mai repete în toamna viitoare sau în anii următori – în acest scop am propus Comisiei Europene un proiect-pilot de sprijinire a comunităţilor dezavantajate, precum zonele rurale sau montane, pentru a avea acces la instrumente necesare procesului de învăţământ de la distanţă. Nevoile sunt mari şi această măsură ar veni în completarea celorlalte proiecte pe care le-am demarat în domeniu alături de parteneri români şi europeni – prima tabletă educaţională din România, care a început deja să fie distribuită în şcoli, sau grupul de lucru privind educaţia la nivelul Parlamentului European”, precizează Victor Negrescu. Eurodeputatul a fost desemnat şi raportor al Comisiei de resort a PE pentru politicile privind educaţia digitală în Europa.

Proiectul-pilot dedicat IMM-urilor propune crearea unei platforme online de educaţie antreprenorială, unde companiile să poată găsi resurse pentru a se adapta mai uşor noilor exigenţe ale pieţei – de exemplu, soluţii de finanţare europeană, consultanţă gratuită, cursuri, exemple de bune practici, adaptate la specificul fiecărei ţări. „Potrivit estimărilor europene, suntem pe ultimele locuri în UE în ce priveşte digitalizarea întreprinderilor şi doar unul din 10 IMM-uri face vânzări online. Cerinţele pieţei s-au schimbat brutal şi companiile au nevoie de ajutor pentru a supravieţui. O asemenea platformă le-ar oferi suportul necesar, inclusiv prin resurse financiare”, adaugă eurodeputatul social-democrat.

Un alt proiect pilot este destinat sectoarelor industriale unde gradul de digitalizare este insuficient pentru a permite munca de la distanţă, urmărind să creeze soluţii pentru adaptarea activităţilor la cerinţele perioadei actuale, prin integrarea tehnologiilor digitale.

Valoarea totală a proiectelor se ridică la 3,6 milioane de euro. Două dintre acestea au primit calificativul A iar unul calificativul B, făcându-le eligibile pentru aprobarea de către Parlamentul European. În urma evaluării pozitive, proiectele urmează să fie introduse ca amendamente în viitorul buget european, urmând să fie aprobate definitiv de către Parlamentul European în luna septembrie.

Europarlamentarul Victor Negrescu a fost, în mandatul anterior, deputatul european cu cele mai multe proiecte pilot aprobate de Uniunea Europeană, cu o valoare totală, după implementare, de aproximativ 60 de milioane de euro.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi