Comunicat de presă – Teatrul Luceafărul

Teatrul Luceafărul va avea stagiune estivală

În mod tradiţional, cam la vremea aceasta teatrele din întreaga lume trag cortina şi intră într-o necesară vacanţă de vară. Stagiunile se încheie, cu mici diferenţe, la final de iunie, mijloc de iulie, artiştii se odihnesc pentru a reveni şi mai inspiraţi la debut de septembrie-octombrie. Anul acesta, obişnuinţele teatrale au fost date peste cap de noul Coronavirus, astfel încât, după perioada de izolare de aproape două luni de zile şi după regulile de securitate sanitară, abia de câteva săptămâni artiştii s-au putut reîntâlni cu publicul. Nu în interior, regulile epidemiologice nu îngăduie încă acest lucru, ci doar în aer liber.

Pentru a recupera perioada cât au stat departe de spectatori, artiştii de la Teatrul Luceafărul vor susţine o stagiune estivală. După ce a fost prima instituţie de artele spectacolului din oraş şi printre primele din ţară care a jucat outdoor, Teatrul Luceafărul anunţă că va continua să joace în toate weekend-urile din lunile iulie şi august. Spaţiile sunt esplanada Teatrului, curtea de la Bojdeuca lui Ion Creangă şi Amfiteatrul Palas.

La acest sfârşit de săptămână, artiştii propun spectatorilor Poveste celor trei purceluşi, vineri, 10 iulie, de la orele 19, în faţa Teatrului, şi sâmbătă, 11 iulie, orele 16, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă. Duminică, 12 iulie, de la orele 10, în curte la Bojdeuca lui Ion Creangă, se va juca Punguţa cu doi bani. Programul stagiunii estivale va fi anunţat săptămânal, fiind dependent şi de condiţiile meteo. El poate fi consultat pe pagina web şi pe contul de Facebook al Teatrului. „Ni se pare firesc să oferim publicului spectacole de teatru pe perioada vacanţei de vară, mai ales că anul acesta, din motivele ştiute, ne-am întâlnit ceva mai rar decât în alte sezoane. Publicul ne-a dus dorul, noi am dus dorul publicului, aşa încât ne vom continua activitatea artistică. În aer liber, deocamdată, dar ne pregătim şi pentru momentul când epidemia se va estompa şi vom putea reveni în săli.

Aşteptăm cu nerăbdare!”, precizează Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului.

Spaţiile menţionate sunt pregătite pentru respectarea distanţării fizice, spectatorii sunt rugaţi să poarte măşti, să respecte circuitele de intrare şi ieşire, iar dezinfectarea se face conform standardelor. Pentru protejarea actorilor, întreaga distribuţie poartă viziere.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului sau de pe platforma www.bilet.ro.

Preţul este 12 lei, vineri, şi 14 lei, sâmbătă şi duminică.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.