Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Semnarea Protocolului de colaborare între Asociaţia Casa Majestăţii Sale şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti

Astăzi, 13 iulie 2020, s-a semnat Protocolul de colaborare dintre Asociaţia Casa Majestăţii Sale şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. În acelaşi context, a fost semnat Protocolul de colaborare cu Universitatea de Arhitectura şi Urbanism „Ion Mincu”.

Protocolul de colaborare semnat de USAMV Bucureşti are în vedere abordarea profesionista a dezvoltării peisajului şi a spaţiilor verzi aferente proprietăţilor Casei Regale, elaborarea de strategii, proiecte şi programe de dezvoltare a peisajelor, restaurarea, revitalizarea şi refuncţionalizarea spaţiilor existente corespunzător exigenţelor actuale, a importanţei şi dimensiunii lor ca simboluri culturale româneşti.

Ceremonia a avut loc în Grădina Palatului Elisabeta, în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, a Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, a Ministrului Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu şi a domnului Gigel Paraschiv, Secretarul de Stat pentru învăţământ universitar din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Cu această ocazie, Dl. Prof.dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, Rectorul USAMV şi Preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, a mulţumit Casei Regale a României pentru contribuţia inestimabilă de-a lungul istoriei la dezvoltarea patrimoniului universităţii.

În acelaşi timp, Profesorul Sorin Cîmpeanu i-a asigurat pe cei prezenţi de totala implicare a cadrelor didactice şi studenţilor în proiectele de protejare, conservare şi restaurare a patrimoniului natural al reşedinţelor regale care fac parte integrantă din patrimoniul istoric şi cultural al României.

Conform Statutului, Asociaţia Casa Majestăţii Sale, înfiinţată în anul 2009, are ca obiect de activitate buna desfăşurare a activităţilor publice şi private ale Casei Regale a României, în scopul promovării identităţii, statalităţii şi demnităţii naţionale a României, a valorilor, principiilor şi tradiţiilor Coroanei Române şi al respectării Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României.

Protocolul demonstrează, încă o dată, angajamentul constant al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti faţă de moştenirea istorică şi culturală pe care o transmitem generaţiilor viitoare.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi