Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. Informația a fost furnizată miercuri de guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters. Astfel, orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, citați de Agerpres. 

De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria şi Slovenia, au adăugat cei doi demnitari. 

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a venit cu o serie de precizări pentru românii care călătoresc în Austria. Cetățenii țării noastre vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat de test negativ pentru COVID-19, realizat cu 4 zile înaintea intrării în această țară. În lipsa acestui certificat, ei trebuie să intre în izolare pentru 14 zile, iar dacă nu respectă acestă măsură riscă amenzi de până la 1.450 de euro.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.