Macroul este unul din cele mai căutate tipuri de pește. Mulți îl preferă pentru carnea macră, conținutul redus de grăsime și gustul plăcut.
Dacă faceți rost de macrou proaspăt sau ați găsit un macrou congelat de calitate bună, nu ezitați să încercați această metodă de conservare.
Macrou conservat in ulei reteta: Topntp26 www.freepik.com
Tot ce pregătim în timpul verii ne va fi de mare folos la iarnă. Nu doar zarzavaturile, legumele conservate, zacusca și dulcețurile, ci chiar și peștele conservat.
Macroul conservat este un produs bun de avut în casă, deoarece este gata făcut și îl poți consuma ca atare sau îl poți folosi în diverse rețete, precum salate, ciorbe, chiftele, paste, tarte, drob și așa mai departe.
Decât să cumpărați conserve de pește din magazine, în care nu putem avea încredere deplină, mai bine cumpărați un pește bun și îl conservați singuri.
Metoda este mai simplă decât credeți. Ne-o oferă cei de la „Rețete Ușoare”.
Citește și Tocană de macrou cu rosii rețetă + beneficii
Ingrediente
Macrou conservat in ulei: Freepik www.freepik.com
Mod de preparare
Puteți folosi borcane de 400 de grame. Nu are rost să utilizați borcane mai mare, deoarece este bine ca după deschiderea unui borcan, să consumați tot peștele într-un timp cât mai scurt.
Dacă folosiți macrou congelat, așteptați să se dezghețe puțin. Îi veți curăța mai ușor dacă sunt semi-congelați.
Tăiați capurile și cozile, apoi despicați burta și scoateți măruntaiele.
Asigurați-vă că îndepărtați toată pielița neagră de pe interior. Spălați bine-bine fiecare pește în parte.
Tăiați apoi câte un pește pe rând bucăți (rondele) potrivit de groase, cam cât 2-3 degete. Puneți-le într-un bol mare și mai spălați-le odată.
Pregătiți borcanele. Spălați-le și sterilizați-le.
În fiecare borcan (uscat bine) se pun mai întâi mirodeniile. Puteți folosi câte 5 boabe de piper pentru fiecare borcan, apoi câte 3 boabe de ienibahar și câte 1 frunzuliță de dafin, ruptă bucăți.
Umpleți borcanele cu bucățile de pește. Apăsați-le ușor să stea compact, fără să le striviți.
Puneți apoi în fiecare borcan câte 2 linguri de apă amestecată cu ½ linguriță de sare.
La final, turnați ulei, cât să se umple bine borcanele iar bucățile de pește să fie scufundate în ulei.
Închideți borcanele cu capacele sterilizate în prealabil. Strângeți-le bine.
Citește și Macrou în sos de roșii, la cuptor
Urmează procedura de sterilizare a borcanelor, pentru ca peștele să aibă o valabilitate mai mare.
Puneți o cârpă într-o oală mare. Așezați borcanele și turnați apă rece în cratiță, cât să le acopere.
Din momentul în care apa începe să clocotească, lăsați să fiarbă 6 ore, la foc redus.
Completați ocazional cu apă clocotită pe măsură ce apa din cratiță se evaporă.
Această metodă de conservare ajută capacele să se închidă ermetic.
După ce s-au scurs cele 6 ore de fierbere, stingeți ochiul aragazului și lăsați borcanele în apă până când se răcesc complet.
Apoi se scot, se șterg cu un prosop și se depozitează în frigider. iarna se pot ține pe balcon, în beci sau în alt loc răcoros.
Macroul conservat în ulei are oasele fragede, iar carnea nu se sfărâmă.
Citește și „Un pește pe zi” ține doctorul cardiolog departe!
Sursă: Rețete Ușoare, Macrou conservat în ulei: https://retete-usoare.eu/macrou-conservat-in-ulei/
sursa: lataifas.ro