Critic National
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, Critic National

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea rămâne călduroasă în următoarea perioadă, iar maximele vor ajunge în unele zone ale țării la 32 de grade Celsius. Sunt posibile averse în unele zile în majoritatea regiunilor, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea rămâne călduroasă în următoarea perioadă, iar maximele vor ajunge în unele zone ale țării la 32 de grade Celsius. Sunt posibile averse în unele zile în majoritatea regiunilor, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

 

În Banat, vremea se va încălzi până în data de 22 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 2 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, spre 30 de grade. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 27 și 29 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 24 și 29 iulie.

În Crișana, vremea se va încălzi până în data de 21 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 29 de grade. Până pe 23 iulie va fi o răcire de aproximativ 3 grade, apoi maximele termice vor crește ușor. În a doua săptămână, media temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 25 și 30 iulie.

ANM anunță că în Transilvania vremea va deveni treptat apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 26 de grade, iar minimele nocturne de 13…14

grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 26-28 de grade, iar cea a minimelor termice de 14…15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-24 iulie și 26-29 iulie.

În Maramureș, vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Astfel, în prima săptămână, în medie, maximele se vor situa în jurul a 26 de grade, iar media minimelor nocturne va fi de 12-14 grade, în timp ce pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 26-27 de grade, iar cea a minimelor termice de 14-15 grade. Probabilitatea pentru averse, posibile zillnic, va fi mai ridicată în intervalele 22-23 iulie și 25-29 iulie.

În Moldova, până în data de 24 iulie, media temperaturilor maxime va oscila în jurul a 28 de grade, iar în următoarele două zile va crește la 30 de grade. În cea de-a doua săptămână, maximele termice se vor situa, în medie, între 29 și 31 de grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în intervalele 20-21 iulie și în unele zile ale cele de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 27 și 29 de grade, iar a minimelor între 17 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor fi modificări semnificative astfel încât maximele se vor situa, în medie, între 28 și 30 de grade, iar media minimelor va fi de 19….20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și posibil după data de 30 de iulie.

În Muntenia, vremea va fi călduroasă. Media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 și 22 iulie. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 29-30 de grade, apoi ea va crește spre 32 de grade pe 26 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi pe 20 iulie, în intervalul 23-25 iulie, precum și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

Și în Oltenia vremea va fi călduroasă. Media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade pe 21 și 22 iulie. În 23 și 24 iulie această medie va fi de 28-29 de grade, apoi ea va crește spre 30-31 de grade pe 25 iulie, medie ce se va menține cu mici variații până la sfârșitul intervalului de prognoză. Media minimelor termice va fi în jur de 17 grade. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi în intervalul 23-29 iulie.

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi