thumbs

Decizie fara precendent. Care este primul oras din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor in spatiile publice

Yamato, un oras de 240.000 de oameni din centrul Japoniei, a devenit primul oras care le-a interzis cetatenilor sa isi foloseasca smartphone-urile in spatiile publice, anunta The Japan Times.

Cetatenii nu vor primi sanctiuni daca vor incalca noua lege, insa avand in vedere spiritul civic specific arhipelagului nipon, regula va fi, cel mai probabil, respectata.

Oficialii orasului au declarat ca oamenii trebuie sa constientizeze faptul ca “smartphone-urile nu ar trebui folosite cand mergem pe strada”.

La inceputul anului, autoritatile orasului au efectuat un studiu in doua locatii, observandu-se comportamentul a peste 6.000 de pietoni, si au ajuns la concluzia ca doar 12% dintre cetateni si-au folosit smartphone-urile in timp ce mergeau pe strada.

Smartphone-urile provoaca dependenta… Se pare ca oamenii nu sunt in stare sa isi ridice capul din telefon si simt nevoia sa fie in permanenta conectati“, a declarat un cetatean al orasului Yamato.

Un studiu al gigantului japonez in telecomunicatii NTT Docomo arata ca pietonii isi pierd aproximativ 95% din campul vizual cand isi folosesc telefonul.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top