Dezbaterile din Comisia juridică pe Legea carantinării și izolării au ținut aproape 12 ore. La miez de noapte, obosiți și cam plictisiți, parlamentarii juriști au dat textele juridice pe glume și șprițuri, relatează Realitatea PLUS.

Dezbateri cu glume și băuturi fine, la ceas târziu în noapte, pe Legea carantinei

„Domnul Ganea, ia uite-te!”, se aude spunand Daniel Fenechiu.

„Sunteti in direct si ne faceti pofta”, a raspuns social-democratul Ion Ganea.

 

„E un vin adus de la o podgorie de undeva de lângă Luxemburg, să știi. Foarte mișto podgoria. E un coniac din anul nașterii mele, are 50 de ani. Așa, când e un moment important, beau câte un păhărel, îmi stimulează creativitatea. Așa, deci e foarte ok. Și ca lumea să nu știe ceva fac, beam din ceșcuță. Știi că, pe vremuri, când eram elev și fentam anumite reguli îmi puneam în ceșcuță. (…) Domnul Ganea, noroc!”, a spus senatorul PNL Daniel Fenechiu.

 

„Bag-o sub masă, Daniele!”, se aude vocea unui parlamentar.

„Se vede că e pauză”, spune altul.

„Ei, domnu Ganea, dacă veneai și tu cu un pește. Ce mișto mergea după un coniac!”, mai spune Fenechiu.

„Deci, Daniel, îmi dai voie să îți dezvălui secretul? Fraților, are ceai de mușețel acolo”, se aude o altă voce.

 

Într-un comunicat remis presei în cursul acestei după-amieze, Daniel Fenechiu a precizat că discuția apărută în spațiul public s-a petrecut „într-o pauză a lucrărilor Comisiei Juridice – undeva după miezul nopții”, precizând că el încerca doar „să relaxeze atmosfera după o perioadă de dezbateri”.

„Este evident, pentru oricine urmărește întreaga înregistrare – din care sunt difuzate doar două secvențe, că am încercat să fac o glumă – chiar dacă s-a dovedit că aceasta a fost nepotrivita, menită, așa cum arătam, să detensioneze atmosfera după 11 ore de dezbateri și discuții”, a afirmat senatorul.

Acesta a pus comportamentul său pe seama obosealii acumulate, cât a împrejurării „că știam că mă manifest într-o discuție privată, in cadrul căreia rigorile comunicării interumane – nefiind impuse de cadrul oficial, sunt mai relaxate”.

„Faptul că în mod demonstrativ, crezând că sunt într-o discuție nepublică, le-am arătat colegilor aflați în pauză o sticlă de Armagnac, nu înseamnă că am și consumat respectiva băutură, în ceșcuța care apare în imagine fiind în fapt cafea, probabil a opta cafea din respectiva. (…) Precizez că întreaga mea conduită parlamentară, atât la dezbaterile din comisii cât și în plen, a fost și va rămâne una profesionistă și serioasă, iar unele momente mai puțin inspirate nu fac altceva decât să confirme realitatea faptică că omul e supus greșelii, mai ales pe fond de oboseală accentuată”, se mai arată în comunicatul citat. 

 

[wpcc-iframe src=”https://www.youtube.com/embed/npZUI78Pxe0″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”]

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.