Val de plecări din centre de carantină ca urmare a deciziei CCR

Efectele deciziei CCR: Val de plecări din centrele de carantină. Pacienții internați cer și ei externarea

Românii pleacă rând pe rând din centrele de carantină. Începând de vineri, au început să curgă cererile prin care se solicita aprobarea pentru a pleca din aceste unitățăți. În județul Sibiu, spre exemplu, nu se mai afla nicio persoană în acest moment în centrele de carantină.

De precizat este că au început să plece și din spitale pacienți infectați cu coronavirus, totul în baza unei simple cereri și după ce au semnat o declarație pe propria răspundere potrivit căreia au luat la cunoștință recomandarea că trebuie să rămână în izolare la domiciuliu, dar și cea privind consecințele penale în cazul în care vor transmite mai departe boala. 

Pe de altă parte, sindicaliștii din Poliție sunt nemulțumiți și reclamă faptul că sunt trimiși să ia contact cu persoane suspecte de infecțiea cu noul coronavirus fără echipamente de protecție. 

La polul opus, conducerea IGPR spune că polițiștii au fost instruiți încă din luna martie să poarte echipamente de protecție și să-și dezinfecteze mâinile de fiecare dată când intră în contact cu o altă persoană. De asemenea, oamenii legii au fost instruiți să meargă cu acel proces verbal într-o folie de plastic, spun reprezentanții IGPR.

Toate acestea după ce a fost publicată în Monitorul Oficial decizia CCR potrivit căreia textele de lege care reglementau internarea obligatorie, carantina și izolarea la domiciliu, sunt neconstituționale pentru că nu respectă anumite drepturi și libertăți fundamentale. 

Carantina, izolarea la domiciliu și internarea obligatorie au devenit, astfel, niște simple recolmandări. Drept dovadă, ultima oară când au comunicat cifrele pe această temă, cei de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) au spus că erau, vineri, 741 de persoane în centrele de carantină și alte aproape 59.000 de mii în izolare la domiciliu, însă de atunci nu au mai comunicat aceste statistici.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top