Critic National
, Gest controversat: Trump l-a scapat de inchisoare pe Roger Stone, vechiul sau prieten si consilier, Critic National, Critic National

Gest controversat: Trump l-a scapat de inchisoare pe Roger Stone, vechiul sau prieten si consilier

Donald Trump l-a gratiat pe Roger Stone, prietenul sau de multa vreme si fost consilier de campanie, care urma sa petreaca trei ani si patru luni de inchisoare pentru infractiuni legate de amestecul Rusiei in campania prezidentiala din 2016, scrie The Guardian.

Datorita deciziei luate de Trump, se considera ca Roger Stone si-a ispasit pedeapsa, insa ramane cu condamnarile primite. „Roger Stone a suferit deja foarte mult. El a fost tratat nedrept, la fel ca multi altii in acest caz. Roger Stone este acum un om liber!”, a spus Casa Alba, care justifica gestul controversat prin faptul ca vechiul prieten al presedintelui este „victima unei farse rusesti si a procurorilor razbunatori”.
Stone, in varsta de 67 de ani, a fost condamnat in noiembrie 2019 pentru obstructionarea unei investigatii a Congresului in privinta faptului ca echipa lui Trump a colaborat cu Rusia pentru a castiga alegerile din 2016. El a fost condamnat in februarie la 40 de luni, iar marti ar fi inceput pedeapsa.

Insa, Stone a facut lobby prin care a cerut clementa luni intregi. „Presedintele mi-a spus ca a considerat ca procesul meu a fost nedrept”, a spus Stone, vineri, pentru Associated Press.

Desi nu este imprevizibila, miscarea lui Trump, de a-l scuti pe Stone de inchisoare, nu va face decat sa amplifice ingrijorarea criticilor, accea ca administratia Trump a intervenit in sistemul de justitie pentru a-l proteja pe presedinte si pe prietenii sai.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi