Vă vine să credeti sau nu, o postură mai bună se reflectă asupra sănătății psihice. Un studiu publicat recent a dovedit faptul că o poziție verticală corectă poate ameliora stările de depresie. 

Stiri Realitatea

Potrivit Jurnalului de Studii Comportamentale și Psihiatrie Experimentală din SUA, în cercetare au fost incluse persoane cu depresie ușoară, până la moderata. S-a constatat că subiecții depresivi sunt tentați să stea adunați de umeri și cu spatele încovoiat. Grupul monitorizat a fost împărțit în două. Primul a fost format din persoane lăsate să stea așezate în poziția lor normala.

Cele din al doilea au fost puse să stea în poziție verticala, legate de umeri și de spate cu bandă de fizioterapie. La final, ambele grupuri au fost testate psihologic printr-un chestionar pentru măsurarea simptomelor legate de starea de spirit. Astfel, s-a constatat că cei care au stat în poziție dreaptă au avut niveluri mai mici de oboseală și anxietate.

Vrând, nevrând, toti ne famialiarizăm cu fenomenul ieversibil al imbătrânirii, însă unul dintre lucrurile care fac diferența între aspectul fizic încovoiat, inestetic și cel drept, elegant, este strâns legat de postura adoptată de-a lungul vieții. Cu vârsta, discurile coloanei vertebrale se tasează, iar rezultatul este pierderea în înălțime. De asemenea, cele mai multe schimbari în rău ale posturii sunt date de șezutul cocoșat și de pozițiile incorecte atât stând, cât și în mișcare.

De-a lungul timpului, aceste obiceiuri duc la diverse dezechilibre și la slăbirea musculaturii, provoacă spasme și pun un stres inutil pe gât, spate și umeri. O postură deficitară poate avea efecte nedorite și în ceea ce privește o viață activa, prin pierderea flexibilității și limitarea mișcarilor. Aceste dezechilibre și limitări pot fi compensate doar prin ajustarea posturii. Postura buna este o combinație mecanică și musculară care depinde de miscarile corecte și de alinierea șoldurilor, coloanei vertebrale, a gâtului și maxilarului, precum și de mușchii din jurul acestora, care le oferă sprijin.

Mai trebuie spus faptul că nu există o postură ideală și că acesasta difera de la individ la individ, depinde de înăltime și conformația corporală. Cel mai în masura să va ajute să va gasiți postura corectă este un fizioterapeut. Să nu uitați, însă, de unde am pornit: o atitudine fizică mai semeață influențează pozitiv starea de spirit.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.