Focarul de COVID-19 de la Spitalul Orăşenesc Băicoi se extinde, două cazuri noi fiind confirmate aici în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al celor infectaţi la unitatea sanitară să ajungă la nouă.

Încă două persoane confirmate pozitiv COVID-19 la Spitalul Orășenesc Băicoi. Focarul se extinde

Potrivit datelor comunicate, astăzi, de Prefectura Prahova și citate de Agerpres, primul caz pozitiv înregistrat la acest spăital a fost depistat în data de 7 iulie, la un medic de pe Secţia Medicină Internă.

În urma anchetei epidemiologice, au fost identificaţi contacţii direcţi de la care s-au recoltat probe. De asemenea, au fost recoltate probe şi de la restul personalului secţiei şi de la pacienţii internaţi, 12 la număr.

În urma acestui demers au fost confirmate în total nouă cazuri de COVID-19, cu două mai multe faţă de ziua precedentă, cei infectaţi fiind un medic, patru asistente medicale, două infirmiere şi doi pacienţi.

În acest context, pacienţii internaţi pe secţia respectivă au fost externaţi cu recomandare de izolare şi semnătură că au luat la cunoştinţă despre acest aspect, personalul secţiei a fost izolat la domiciliu, iar spaţiul respectiv a fost dezinfectat, arată sursa citată.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.