Întâlnire eșuată pentru șefii Facebook. Ce au spus grupurile pentru libertăți civile

facebook zuckerberg

Șefii Facebook, Mark Zuckerberg și Sheryl Sandberg, au fost criticați de reprezentanții grupurilor pentru protejarea drepturilor civile, după discuțiile de marți, scrie The New York Times.

Întâlnirea a durat mai bine de o oră și a avut loc pe Zoom. Zuckerberg și Sandberg, alături de alți directori Facebook, au discutat despre discursul urii cu organizațiile care au determinat boicotul a sute de companii. Acestea au decis suspendarea reclamelor de pe Facebook din cauza discursului toxic și a dezinformării.

Facebook a primit o listă cu zece cerințe printre care angajarea unui director cu un trecut în apărarea drepturilor civile, realizarea unui audit independent și adoptarea unui standard ridicat la nivelul comunității. Compania a acceptat doar angajarea unui director care să se ocupe de respectarea drepturilor civile.

”Liderii companiei au adoptat aceleași puncte de vedere în încercarea de a ne bloca, fără să răspundă solicitărilor noastre”, a transmis Jessica J. González, unul dintre directorii grupului Free Press.

”S-au prezentat la ședință așteptând un A pentru participare. Doar să participi nu este suficient”, a spus și Rashad Robinson, care a reprezentat organizația Color of Change.

”Vor ca Facebook să fie lipsit de discursul urii, iar noi vrem același lucru. Știm că vom fi judecați pentru acțiunile noastre, nu pentru vorbe și le suntem recunoscători acestor grupuri și altora pentru continua lor implicare”, a fost mesajul Facebook în urma întrunirii de marți.

”Facebook are aproximativ 8 milioane de contracte de reclamă, care aduc 98% din veniturile de 70,7 miliarde de dolari ale companiei”, scrie New York Times.

Grupurile care apără drepturile civile nu sunt singura problemă a lui Mark Zuckerberg. Acesta va apărea în fața Congresului, pe 27 iulie, alături de șefii Apple, Google și Amazon, într-o audiere despre politicile antimonopol.

Sursa:

M.I.

Tags:

facebook,

boicot,

discursul urii,

sursa: StirileProTV.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.