ISJ Suceava: Elevii care au fost eliminați de la examenul de BAC au copiat cu ajutorul ciornelor. Printre ei este și șefa de promoție a liceului. Ea ar fi dat altora să copieze

Săptămâna trecută, 17 candidați de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din comuna Moldovița au fost eliminați din examenul de Bacalaureat, la două săptămâni după testare.

Săptămâna trecută, 17 candidați de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din comuna Moldovița au fost eliminați din examenul de Bacalaureat, la două săptămâni după testare.

Pe 5 iulie, cei 17 candidați au primit rezultatele examenului de bacalaureat  după ce au fost soluționate și contestațiile, trei zile mai târziu, pe 8 iulie, câțiva elevi au fost anunțați de o colegă, prin intermediul rețelelor de socializare, că se află pe listele celor cărora nu li se vor elibera diplomele de Bacalaureat.

Printre ei Alexandra Bîndiu, șefa de promoție a liceului, care a obținut la BAC nota 9.46.  Eleva spune că este acuzată pe nedrept.

Directoarea liceului nu a putut fi contactată pentru a-și exprima opinia în acest caz.

Tinerii susțin au fost înștiințați că au fraudat examenul fără să li se explice în ce a constat frauda.

După analizarea probelor audio video din cele șapte săli de clasă o comisia a Inspectoratului Județean Suceava a ajuns la concluzia că s-a copiat cu ajutorul ciornelor, elevii profitând de momentele de neatenție ale profesorilor supraveghetori.

Alexandrei Bîndiu i se reproșează că ar fi dat altora să copieze.

Șeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, a declarat că sancțiunea a fost dată în urma unei sesizări trimise la Ministerul Educației.

„S-a constituit o comisie din partea ISJ Suceava care a ridicat înregistrările video ale examenului de Bacalaureat susținut la Liceul Tehnologic din Moldovița. Acestea au fost analizate și s-a decis eliminarea din examen a unui număr de 17 elevi. Motivul este fraudarea examenului, elevii respectivi încercând diverse modalități de a copia”, a spus Bocanci.

Tinerii sunt extrem de nemulțumiți deoarece nu au fost anunțați oficial de nimeni că au fost eliminați din examen și că au aflat despre acest fapt de pe rețelele de socializare.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.