Critic National
, , Critic National, Critic National

Comisia juridică a Senatului a decis, marți seara, la finalul a peste 10 ore de dezbateri, ce se întâmplă cu copiii ai căror părinți se îmbolnăvesc de coronovirus și nu au rude apropiate care să aibă grijă de ei, informează Realitatea PLUS. La dezbateri a participat și ministrul Sănătății, Raed Arafat, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Părinții, medicul sau Direcția de Sănătate Publică (DSP) vor anunța serviciul de asistență socială care va monitoriza situația și, dacă e necesar, va lua măsuri pentru ca acei copii să fie îngrijiți temporar.

Înainte ca acest amendament să fie adoptat în Comisia Juridică, Ministrul Sănătății susținea că minorii ai căror părinți sunt internați din cauza infectării cu coronavirus nu vor rămâne în grija statului, ci a rudelor de până la gradul patru.

Potrivit amendamentului, atunci când măsura izolării a fost luată față de o persoană în a cărei ocrotire se află un minor, o persoană pusă sub interdicție, o persoană căreia i s-a instituit tutela sau curatela, ori o persoană care, datorită vârstei, bolii sau altei cauze din orice alt motiv, rămâne fără supraveghere și îngrijire, părintele, ocrotitorul legal, personalul medical sau reărezentantul DSP anunță serviciul public de asistență socială în vederea monitorizării acestora și, dacă se impune, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire temporară pentru persoanele respective.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi