Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în vizită la Constanța: Este o problemă cu modul în care se fac rezervările pe litoral. Agenții economici să se implice mai mult

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, se află în acest weekend în vizită de lucru în stațiunile de pe litoral. Sâmbătă seară, ministrul a fost în localurile din nordul stațiunii Mamaia, iar duminică dimineață la un centru comercial din zona Brătianu.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, se află în acest weekend în vizită de lucru în stațiunile de pe litoral. Sâmbătă seară, ministrul a fost în localurile din nordul stațiunii Mamaia, iar duminică dimineață la un centru comercial din zona Brătianu.

Ministrul a susținut o conferință de presă alături de prefectul județului Constanța, George Niculescu, în zona Brătianu, unde a prezentat o parte dintre rezultatele acțiunilor care au avut loc în acest weekend pe litoral.

Violeta Alexandru: Prezența mea la Constanța trebuie înțeleasă în sensul în care port mesajul echipei Ludovic Orban pentru agenții economici care trebuie să se implice mai mult pentru a preveni creșterea numărul de cazuri de infecție cu COVID. Eu cred că guvenrul a făcut dovada că este alături de agenții economici. Toți care administrează cluburi, restaurante, hoteluri, centre comerciale, îl consideră Guvernul partenerul lor. Avem nevoie să se implice mai mult și să ia mult mai multe măsuri de organizare a localurilor”.

[wpcc-iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/2o1XXev6iL4″ frameborder=”0″]

„Nu se poate imagina o situație sub control fără responsabilitatea ambelor părți”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a mai precizat că le-a spus managerilor de club că atunci când au situații de aglomerare la intrare, trebuie să apeleze la Jandarmerie.

„Trebuie să colaboreze cu instituțiile pentru a elibera spațiu de așteptare. Eu m-am mirat că exista acest spațiu de așteptare. Știam că rezervările se fac doar online și telefonic. Pare că se preiau rezervări peste numărul optim necesar, probabil în ideea că unii dintre clienți pleacă și eliberează spațiul. Dar cert este că această zonă de programare există”, a mai spus Violeta Alexandru, care a spus că are o problemă cu modurile în care se fac rezervările.

„Avem nevoie să facem într-adevăr echipă puternică cu agenții economici. Fără aceste măsuri ne putem aștepta la creșterea numărului de persoane infectate și nu vrem închiderea lor. A venit momentul să se implice mai mult”, a spus Violeta Alexandru. Ea a mai spus că nu erau multe zone de dans. „Am fost la un singur club unde se dansa, unde am vorbit cu mangerul și s-a justificat că le spună în continuu să rămână în grupuri mai mici și distanța. Dar chiar dânșii răspândiseră mesei”.

„Nu ne dorim să închidem cluburile. Ținta Guvernului nu este de a închie agenții economici”, a subliniat Violeta Alexandru.

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.