Monica Babuc: „Mi-aș dori funcția de ambasadoare a R. Moldova la București”

Moțiunea de cenzură a picat, iar Executivul condus de lon Chicu va continua să activeze. Vicepreşedinta Parlamentului şi deputată în fracţiunea Partidului Democrat, Monica Babuc, spune ca PDM nu a votat această moțiune pentru că au mai mulți miniștri în acest guvern.

Europa Liberă: Dacă ar fi să puneți o notă cum a fost această sesiune, ce notă i-ați pune, pentru că ați fost la Ministerul Educației și aveți și această măiestrie de profesor, să puneți note?

Monica Babuc: „În sistemul de educație din Republica Moldova a fost introdus de ceva timp sistemul de apreciere prin descriptori. Pentru că vreau foarte mult soare în Republica Moldova, inclusiv în politică, inclusiv în economie și în relațiile interumane, eu i-aș pune un soare-răsare, nu unul din acela plin, arzător și strălucit, pentru că e departe până la asta în activitatea politică și parlamentară din Republica Moldova, dar sper, sper foarte mult că un soare-răsare am merita cu toții, pentru că acesta este un semn al speranței. Iată acesta e răspunsul meu la întrebarea Dvs.”

 

Europa Liberă: Și acest soare poate să răsară în plenitudinea sa, ținând cont că totuși alianța de guvernare e compusă din două formațiuni, care se spune că ar fi cu viziuni total diferite? Dacă e să vorbim despre socialiști, despre ei se spune că este un partid care mai degrabă are viziuni filoruse și a încercat în acești ani să îmbunătățească relația cu Moscova, iar deocamdată despre rezultate prea puțin se vorbește, iar dvs. totuși rămâneți formațiunea care vă considerați proeuropeni.

Monica Babuc: „Proeuropeană, categoric!”

Europa Liberă: Cât ecou valoric poate fi între aceste două entități?

Monica Babuc: „Da, suntem într-o coaliție, într-o coaliție în care, vezi bine, acum jumătate de an erau două forțe politice, dacă vă aduceți aminte bine – Blocul ACUM, format din PAS și Platforma DA, și PSRM -, care nu numai că (…)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top