Cadre medicale infectate cu noul coronavirus Foto: Pixabay.com

 

Este vorba de o secție de chirurgie din spital: 17 angajaţi ai Secţiei Chirurgie 1 au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Violeta Tănase, a declarat că în secţie au fost recoltate peste 90 de teste de la personal şi pacienţi, acestea fiind repartizate de Direcţia de Sănătate Publică pentru a fi prelucrate la un laborator privat, o primă tranşă de rezultate arătând că 17 persoane sunt infectate cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Cele 17 persoane sunt un medic, şase asistente, opt infirmiere şi doi brancardieri, scrie realitateadeprahova.net.

Majoritatea acestora sunt asimptomatici, toţi aflându-se la Secţia de Boli Infecţioase pentru consult, urmând să se decidă dacă vreo persoană va fi internată.

Anterior, peste 30 de cadre medicale şi pacienţi ai spitalului au fost depistaţi pozitiv la testarea pentru COVID-19, activitatea fiind sistată în patru secţii, între care şi Chirurgie 1, unde au fost testaţi pozitiv cinci pacienţi.

În Secţia Chirurgie 1 nu se pot face noi internări, aici fiind în continuare pacienţi care aşteaptă rezultatele testelor.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top