Noile cifre prezentate de Institutul Johns Hopkins privind cazurile de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în SUA aduc țara în fața unui nou record. Este vorba despre 60.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, într-o perioadă de 24 de ore. Bilanţul epidemiei din Statele Unite a trecut, astfel, de trei milioane de cazuri, iar cel al deceselor a ajuns la 133.972, numai în ultimele 24 de ore înregistrându-se 1.100 de decese.

Statele Unite se mențin, în continuare, pe prima poziție în topul țărilor afectate de pandemie, urmate de Brazila – 1,674,655 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 66,868 de decese, India – 744,006 contaminări și 20,653 de decese. Pe următoarele locuri se află Rusia, Peru și Chile, potrivit datelor centralizate pe platforma worldometers.info.

 

De câteva săptămâni, statele americane din Sud şi Vest se confruntă cu o recrudescenţă a epidemiei, după o stabilizare pe coasta de Est, în special la New York, stat care a fost, la un moment dat, cel mai mare focar din SUA.

Preşedintele Donald Trump pune recordurile zilnice pe seama numărului excesiv de teste, însă mai mulţi oficiali din domeniul sanitar, la nivel federal şi, mai ales local, consideră că situaţia este gravă.

Pe de altă parte, 1,3 milioane de americani s-au vindecat de coronavirus.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.