Îmbătrânirea este inevitabilă, dar oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California San Diego (UCSD) sunt cu un pas mai aproape de descoperirea care ar putea întârzia procesul de îmbătrânire. Aceștia au studiat îmbătrânirea celulelor din drojdie - aleasă datorită faptului că celulele sale sunt uşor de manevrat - pentru a încerca să înţeleagă dacă celulele diferite îmbătrânesc cu acelaşi ritm şi pentru acelaşi motiv.

Ceea ce au descoperit a fost intrigant. Chiar şi celulele desprinse din aceleaşi materiale genetice şi în cadrul aceluiaşi mediu îmbătrânesc în moduri „izbitor de distincte”, potrivit oamenilor de ştiinţă, care au publicat rezultatele cercetării lor în revista Science. 

Aproape jumătate din celulele de drojdie au îmbătrânit din cauza scăderii treptate a nucleolului, un corp rotund situat în nucleul unei celule, conform oamenilor de ştiinţă. Cealaltă jumătate a îmbătrânit din cauza unei disfuncţii a mitocondriilor, care produc energia unei celule.  

Citește continuarea pe tabuhighlife.ro. 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.