OMS a dat publicității "Lista ROȘIE" a zonelor cu MARE risc de infecție. Află CARE sunt acestea

Având în vedere că în ultimele 14 zile numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu peste 30% în țara noastră și că trendul este unul ascendent la nivel mondial, OMS a făcut o listă cu activitățile cu risc extrem de mare de infectare, dar și a celor cu risc mediu.

Astfel, pe lista roșie au fost incluse cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Toate acestea sunt considerate “cele mai periculoase locuri” privind transmiterea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Știm prea bine de ce. Pentru că discutăm despre spații închise, cu număr mare de participanți, supuși tentației de a nu respecta regulile.

“Lista roșie” este urmată de una portocalie care curpinde sălile de fitness, frizeria, stomatologia, restaurantele în spațiu închis, dar și munca la birou. În cazul acesteia din urmă, experții atrag atenția că poate fi periculoasă dacă stau în același spațiu mai multe persoane și nu poartă mască.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că această listă reprezintă un semnal de alarmă pentru toată lumea. În context, Arafat a precizat că nu va exista o noua etapă de relaxare în țara noastră atâta timp cât România se confruntă cu o creștere uriașă a numărului de noi infectări.

9 iulie este ziua în care am bătut toate recordurile naționale cu privire la noile infectări și asta după ce 614 români s-au îmbolnăvit cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Este cel mai negru bilanț de când a apărut epidemia în România, iar statistica de acum ne menține pe locul întâi în Uniunea Europeană la capitolul cele mai multe noi infectări, poziția pe care am dobândit-o ieri, când țara noastră a raportat 555 cazuri în 24 de ore.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top