Critic National
, OMS spune ca tarile ar putea fi obligate sa revina la „inchiderea totala”, dupa ce numarul cazurilor de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial in 6 saptamani, Critic National, Critic National

OMS spune ca tarile ar putea fi obligate sa revina la „inchiderea totala”, dupa ce numarul cazurilor de Covid-19 s-a dublat la nivel mondial in 6 saptamani

Dr. Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Situatii de Urgenta, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca tarile ar trebui sa intre din nou in carantina.

„Cu totii vrem sa evitam ca tarile sa revina la inchidere totala, nimeni nu isi doreste asta, dar exista situatii in care aceasta este singura optiune”, a declarat Ryan.

Reprezentantul OMS a spus ca „Odata ce restrictiile au fost ridicate, a existat intotdeauna riscul ca boala sa inceapa sa se raspandeasca din nou”.

OMS a recomandat tarilor sa se deschida incet, cu precautie. Ryan a spus ca tarile ar trebui sa fie „gata sa mearga inapoi sau inainte” in functie de numerele pe care le au.

„Trebuie sa accepte faptul ca in situatia noastra actuala este foarte putin probabil sa putem eradica sau elimina acest virus”, a spus el.

Ryan a comparat focarele de coronavirus cu incendiile forestiere: focurile mici sunt usor de stins, dar greu de identificat. De aceea, el a sfatuit fiecare tara si comunitate sa puna in aplicare un sistem in care sa poata detecta „micile focare”, putand astfel sa blocheze doar zone mici pentru a contine virusul.

„Cand virusul este prezent, exista riscul de raspandire”, a spus el.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi