Pașaportul SUA a devenit la fel de slab ca cel al Mexicului, din cauza pandemiei de coronavirus

O femeie aflata intr-un aeroport tine in mana un pasaport

Compania Henley Passport Index a publicat noul clasament al celor mai puternice pașapoarte din lume, în contextul pandemiei de coronavirus, care a schimbat brusc libertatea de mișcare a cetățenilor lumii. Pentru a încetini răspândirea virusului, multe țări au impus restricții de călătorie, iar transportul aerian a avut de suferit. Henley & Partners au anunțat, însă, că nu au luat în considerare aceste interdicții temporare, potrivit CNN.  Cetățenii din Asia continuă să dețină documentele de călătorie care deschid cele mai multe uși. Japonia se află în topul clasamentului, cetățenii săi având acces fără viză în 191 de state. Singapore se află pe locul doi, iar Coreea de Sud și Germania pe locul trei.

Săptămâna trecută, UE a publicat lista țărilor ai căror rezidenți vor putea intra pe teritoriul său, de la 1 iulie. Lista nu include SUA, cea mai afectată ţară de pandemie din punct de vedere al numărului de decese şi de infectări, dar nici Brazilia sau Rusia.

Statele Unite ocupă, oficial, poziția a șaptea în clasamentul Henley Passport Index, dar din cauza interdicției de călătorie în UE, americanii au, în realitate, o libertate de mișcare la fel de limitată ca cetățenii Mexicului (poziția 25 în clasament), care pot călători fără viză în 159 de state. 

Topul celor mai puternice pașapoarte din lume

1. Japonia (191 destinații) 2. Singapore (190) 3. Coreea de Sud, Germania (189) 4. Italia, Finlanda, Spania, Luxembourg (188) 5. Danemarca, Austria (187) 6. Suedia, Franța, Portugalia, Olanda, Irlanda (186) 7. Elveția, SUA, UK, Norvegia, Belgia (185) 8. Grecia, Noua Zeelandă, Malta, Cehia (184) 9. Canada, Australia (183) 10. Ungaria (181)

Cele mai slabe pașapoarte din lume

103. Coreea de Nord (39 destinații) 104. Libia, Nepal, Teritoriul Palestinian (38) 105. Somalia, Yemen (33) 106. Pakistan i32) 107. Syria (29) 108. Iraq (28) 109. Afghanistan (26)

Editor: Cristina Iancu

sursa: digi24.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.