Prefectul Constantei, in izolare dupa ce o angajata a Prefecturii a fost confirmata cu noul coronavirus

thumbs

Potrivit unui comunicat al DSP Constanta, epidemiologii au demarat o ancheta in cazul angajatei Prefecturii Constanta, confirmata pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

„Din primele date ale anchetei, a reiesit ca salariata a intrat in contact cu sotul (confirmat pozitiv COVID, duminica, 5 iulie, fiind simptomatic). Atat ea (fara simptome), cat si sotul sunt internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta. In cadrul anchetei au fost identificati toti contactii apropiati, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 si si s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubatiei maxime, de 14 zile”, arata DSP Constanta.

O noua testare se va face in ziua a saptea dupa primul test.

De asemenea, DSP precizeaza ca a fost facuta dezinfectie a suprafetelor de lucru, a aerului, in spatiile frecventate de angajata Prefecturii, la serviciu.

Persoanele izolate la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare si concediu medical, mai spun epidemiologii.

Prefectura Constanta a transmis, luni, faptul ca in urma confirmarii primului caz de coronavirus in Prefectura Constanta, prefectul George-Sergiu Niculescu si echipa sa vor intra in autoizolare pana la efectuarea testului si aflarea rezultatului.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.