La noi economia e lovită nu numai de criza sanitară actuală, ci și de lipsa infrastructurii. Nu de puține ori investitorii, în special din industria auto, au cerut autostrăzi, un capitol la care stăm foarte prost. Efectele se văd în economie și nu doar în această perioadă. Ce soluții sunt și ce pot face guvernanți, am încercat să aflam de la Ionuț Simion, Președinte Camera de Comerț Americană în România, invitatul Ediției Speciale.
44% dintre managerii chestionați într-un studiu anunță reduceri de personal, în perioada următoare. Aproape jumătate păstrează numărul actual de angajați și doar 8% vor face angajări. Reprezentații mediului de afaceri susțin însă că totul depinde de modul în care va fi aplicat planul de măsuri de relansare economică pregătit de Guvern.
Noi am făcut un sondaj care a fost derulat în perioada mai- iunie anul acesta din din cei 450 de membri AmCham au răspuns 131 , iar 44% dinte ei au spus că se așteaptă la o restrângere a numărului de angajați pe care îi au, este adevărat că tot 44% au spus că se așteaptă la o stagnare și foarte puțini au considerat că or să crească locurile de muncă în România, anul acesta. Este o consecință a incertitudinii care planează asupra economiei românești și nu numai, la nivel global, în special la nivelul UE. Asta este motivul pentru care cei mai mulți consideră că elementul cheie îl reprezintă încrederea, încrederea vizavi de capacitatea de relansare a economiei, dar nu numai, este strâns legată și de capacitatea de relansare a economiei la nivel UE,a declarat la TVR Ionuț Simion, Președinte Camera de Comerț Americană în România, invitatul Ediției Speciale.
Președinte Camera de Comerț Americană în Români este de părere că lipsa drumurilor trage România în jos, iar trecerea la spațiul Schengen ar ajuta transportatorii care sunt nevoiți să piardă foarte mult timp la granite.
sursa: TVR