ministrul Muncii, Violeta Alexandru

,,Evaluăm posibilitatea ca, pentru fiecare telesalariat, să se acorde un sprijin financiar – am lansat noi o primă propunere – de 2.500 de lei pentru achiziționarea echipamentelor de tehnologie a informației, suma urmând să se acorde, tot prin AJOFM-uri, angajatorilor care au statut de microîntreprinderi, pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență și de alertă”, a precizat ministrul Muncii.

OUG ar putea cuprinde și măsuri care să încurajeze angajarea muncitorilor zilieri sau sezonieri.

,,Ne gândim la acoperirea unui procent de 35% din remunerația cuvenită celor care lucrează în activități de tip zilieri, în agricultură, turism, organizări de evenimente și HoReCa. Bonusul se acordă lunar, prin intermediul zilierilor care desfășoară activități nu mai puțin de patru ore pe zi . Pentru cei care desfășoară activități sezoniere, avem în vedere acordarea unui sprijin în cuantum de 41,5% din costul salarial aferent zilelor lucrate ”, a anunțat Violeta Alexandru.

În aceste cazuri însă, angajatorii vor trebui să plătească ei și apoi să solicite statului decontarea sumelor.

 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top