Critic National
, Proiect-pilot al Primariei Bucuresti: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai, Critic National, Critic National

Proiect-pilot al Primariei Bucuresti: Autobuzele vor putea circula pe liniile de tramvai

„Incepand de azi autobuzele pot sa circule direct pe culoarul unic realizat de linia de tramvai, preexistent deja. Este un proiect la care lucram de doi ani de zile, pentru ca acest lucru nu a fost posibil pana acum, deoarece au fost necesare modificari la Codul Rutiier. Acum autobuzele pot circula legal, far niciun fel de problema, pe linia de tramvai. Ne-am dori ca intr-o perioada foarte scurta toata linia de tramvai sa poata fi folosita si pentru autobuze”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a spus ca proiectul pilot se desfasoara pe inelul central al Capitalei.

„Autobuzele merg mult mai bine, mult mai repede, mult mai comod, astfel incat calatorii ajung mai devreme cu 30%. De asemenea, calatorii pot sa schimbe tramvaiul cu autobuzul mult mai repede, deoarece sunt statii comune”, a mai spus Firea.

Intr-o prima etapa, autobuzele de pe trei linii intens circulate si cu un flux mare de calatori, vor putea circula pe linia de tramvai. Autobuzele nu isi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 si 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizand si statiile acestora.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi