Vei putea merge si in interiorul restaurantelor, din 9 iulie, potrivit surselor Mediafax. Masurile de siguranta nu au fost facute inca publice de catre autoritati, iar patronii au fost nevoiti sa le intuiasca pentru a putea incepe pregatirile. Regulile de redeschidere trebuie stabilite de o comisie alcatuita din oficiali ai sanatatii si reprezentanti ai asociatiei patronale. Specialistii industiei spun ca 30-40% dintre business-urile acestui domeniu ar putea ramane inchise din cauza pierderilor suferite- de aproximativ 2,4 miliarde de euro din cifra totala de afaceri. Luiza Popescu spune ca redeschiderea ii ofera o varianta de rezerva pentru o zi ploioasa.
REPORTER: Luiza, cum stati cu pregatirile, mai ales ca nu cunoasteti normele?
Pregatirile banuiesc ca vor fi aceleasi, normele vor fi aceleasi. Pregatiri pentru mine inseamna sa elimin 30 de locuri din restaurantul meu, in interior. Pentru noi, vara, un restaurant in interior inseamna o umbrela enorma, unde noi putem adaposti oamenii de ploaie. Daca normele vor fi aceleasi ca si pentru terasa, vom avea voie patru persoane la aceeasi masa, distantare de 2 metri intre scaune, masca, dezinfectari.”
sursa: Orange